ייחוד עם אח חורג

שאלה:

שלום כבוד הרב,
השאלה שלי היא כזאת, האם מותר לי ולאח החורג שלי להיות בבית לבד ולישון באותו בית (לא באותו קומה של הבית) לבד? האח החורג הוא בנו של הבעל של אמא שלי. אני בת 20 והוא בן 19.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין ביניכם בעצם כל קשר של קירבה משפחתית, הדין ביניכם כמו כל גבר ואשה שאסור להם להתייחד יחד, אפילו שישנים בשני חדרים שונים.

מקורות:

ראה חלקת יעקב חלק ב סי' יז, וראה שם שדן בארוכה אם ההיתרים של פתח פתוח לרשות הרבים ושל בעלה בעיר מועיל בדברים אלו [במקרה שלכם זה בלאו הכי לא יעזור, אבל לצורך הענין חשוב להבין שדוקא באופן כזה שיש לכם קשר קרוב זו סיבה לחומרא.