בייביסטר – ייחוד

שאלה:

שלום האם מותר לאשה/נערה לעשות בייביסטיר לילדים גם בנים וגם בנות
האם יש הגבלה על גיל הילדים, מה קורה אם זה שני בנים ובת.
וההיפך, אם גבר עושה בייביסטר אותה שאלה וחילוק מקרים
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שיש פער גדול בין הנערה הזו לילדים עליה היא משגיחה מצד הגיל, כך שאין בזה בעיה של צניעות אם מתנהגים כבני תורה, רק יש לדעת להשמר מאיסור ייחוד כאשר הבנים הם מעל גיל תשע, אם יש שם בנות הן מצילות מהייחוד, אבל בלילה בזמן שינה צריך שתי בנות שיהיו למעלה מגיל חמש, או בן שגילו הוא בין חמש לתשע, שהוא כבר מבין אבל לא בכלל איסור ייחוד בעצמו, ולכן הוא גם מהווה שומר. וכן במקרה ההפוך כאשר הגבר שומר על הילדים.