כיצד להנצל מאיסור ייחוד עם נשים ביעוץ זוגי

שאלה:

שלום וברכה.

אני יועץ ומטפל זוגי ומדרך הטיפול חלק מהשיחות נעשות עם שני בני הזוג וחלק עם אחד מהם.

לעולם איני נפגש עם נשים לבד, אלא משוחח איתן בטלפון או בשיחת זום.
אולם, יש פעמים שהזוג מגיעים יחד, ועולה קושי רגשי גדול של אחד הצדדים שקשה לו לבטא ולטפל בו מול בן הזוג שלו.
במקרים אלו אני נוהג להוציא מחוץ לחדר את בן הזוג לזמן מה ואז להחזירו.

אם עלי להוציא את הבעל, אזי, בשביל להינצל מאיסור ייחוד אני משאיר את הדלת פתוחה כדי סדק של 2-4 ס"מ ומורה לבעל להכנס מידי פעם בהפתעה.

שאלתי היא – האם באמת זה מועיל?
במידה שלא, איך עלי לפעול נכון יותר?

רב תודות!!

תשובה:

שלום וברכה

לענין איסור ייחוד זה מספיק, אבל יש לזכור לעשות הכל כדי שלא תהיה פגיעה גם בצניעות. טיפול זוגי רגשי מטבע הדברים דורש ופועל על ידי המון אמפטיה והזדהות רגשית וחיבור בין מטפל למטופל, ולכן, טיםפול גבר באשה הוא בלתי אפשרי. לכן, אתה צודק מאוד בכך שאתה לא מטפל בנשים לבדן, אבל גם בזום זה יכול להיות בעיה משמעותית. נכון שאין חשש כביכול למגע פיזי אבל יש חשש למשהו רגשי ולהרהור עבירה, ובכלל אין אפוטרופוס לעריות. לכן, אני הייתי מצי בנשים לבדן לא לטפל בכלל, ובסיטואציות שאתה מזכיר כאשר הבעל בחוץ ומדובר במשהו קצר, להקפיד על דיסטנס וריחוק.

בהצלחה רבה מאוד.