לשון הרע על המנהלת בעבודה

שאלה:

שלום,
אני עובדת עם מנהלת שמתנהגת באופן שאינו מתאים מול עובדות, למשל צועקת, פוגעת. בדרך כלל ההתנהגויות האלה אינן מופנות ישירות כלפי אלא כלפי עובדות בדרגה נמוכה יותר. עכשיו מנהלת אחרת שנמצאת מעל המנהלת ה"בעייתית" מבקשת ממני שאתאר את תמונת המצב למפקחת האחראית, כדי שהדברים יגיעו ממישהי שנמצאת ביחסים תקינים עם המנהלת אבל רואה את ההתנהגות הפוגענית ואת ההשלכות שלה על העובדות. האם מותר לי לעשות זאת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם לדעתך יש בענין זה תועלת ממשית ומשמעותית, והדבר נצרך להצלת עשוק מיד עושקו ולמען יעילות העהודה, מותר לומר את הדברים, אבל בלי תיאורים עסיסיים, באופן מדוייק יבש עדין ועניני. ולדאוג שלא יבוא מצב של פיטורין חלילה אלא רק שיסבירו לה את חומרת הענין ושזה במעקב.

אם יש חשש שתנזקי מכך, אין לסמוך על המפקחת שהיא לא תספר לה מי אמר לה… אין לך חיוב לעשות את זה… ונראה לי שהייתי ממליץ לך להמנע.