ייחוד במכולת קטנה

שאלה:

א.האם לאישה מותר להכנס למכולת שנמצאת בדירה קומה 3, אין אף אחד במכולת חוץ מהמוכר וזו מכולת קטנה כך שיכול להיות מצב שחצי שעה או יותר אף אחד לא בא, הדלת פתוחה אך אין אנשים בקומה הזו (חוץ ממי שבא למכולת)
ב. אם קורה שנערה לבד בבית עם אח שלה בן 17 עם חבר שלו זה ייחוד?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

במכולת כיון שיכול להיות כל רגע שמישהו נכנס אין כאן ייחוד.

אין איסור ייחוד לאח עם אחותו, רק באופן שהם ישנים לבד בבית, וגם בזה יש שיטות שונות, האם דוקא בקביעות או אפילו שלושה ימים אסור אבל בכל מקרה זו לא שאלתך.

ערב טוב.