ייחוד גבר עם שלוש בנות

שאלה:

שלום וברכה אם אני נמצאת בבית הספר בשעות הערב המוקדמות וכן המאוחרות עם עוד בנות לפחות 3 ולפעמים יותר ויש שם מנקה גוי האם מותר להישאר בבית הספר או צריך לצאת ומי כמה בנות כן מותר?
אשמח לתשובה
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם יש אפשרות שיבואו עוד מבחוץ וכו' או שיש עוד שלא ידועות לכן וכדומה, אין חשש ייחוד.

אם זה מה שיש, גבר אחד עם שלוש בנות ולא יכול ליות שיש עוד או לא שכיח שיבואו כרגע אנשים מבחוץ, למנהג הספרדים ודאי אסור. שכן יחוד של איש אחד אפילו עם כמה נשים אסור לדעת השולחן ערוך סי' כב סעי' ה. למנהג האשכנזים יש להקל בשעת הדחק כיון שיש כאן שלוש נשים [ראה שם ע"ד השו"ע הנ"ל] ואפילו בלילה יש להקל בשעת הדחק כמבואר בשו"ת הרמ"א סי' יד. אבל ודאי זה לא לכתחילה כיון שיש שהחמירו בזה בלילה להצריך ארבע נשים גם לאשכנזים, ראה נטעי גבריאל יחוד עמ' קנח [גם אם אחות נחשבת שומרת, בלילה לא די בשומר אחד וצריך שנים, ולמעשה אחות אינה שומרת אפילו ביום, ראי עוד כאן בהרחבה].