ייחוד ברחוב, בעיר שיש בה אנשים פרוצים

שאלה:

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה לגבי הלכות ייחוד.

קראתי כמה תשובות עם המקורות בנושא הזה, פה למשל:

מה המקור לאיסור ייחוד

אבל עדיין יש לי שאלה: מה לגבי ייחוד ברחובות – ביום וגם בלילה, כשנמצאים בעיר שיש בה אנשים פרוצים?

למשל, אני גר בחו"ל, במקום שאפשר למצוא אנשים ונשים להתנשק גם ברחוב לפני כולם.
ועל כן, במצב כזה כשיש גבר ואישה (יהודים שהם לא מאותה משפחה) ברחוב יחד באופן פרטי, ביום אבל במיוחד בלילה, אולי לא מספיק הדבר שהם נמצאים ברחוב ועדיין יש איסור ייחוד.
הרי אם גם ברחובות יתכן שיהיה גבר ואישה מתנשקים לפני כולם בלי בושת פנים, אז העובדה שיש עוברי דרכים שעלולים לבא בכל רגע לא תספיק. כי אם חלילה אותו היהודי ואותה יהודיה יבואו להתנשק (כשאינם נראים כיהודים, עם כיפה וכדומה), יתכן שאף אחד לא יגיד דבר ולא יתריע אותם, ובגלל זה לא יהיה מצב שבו הם עלולים להתבייש, ולכן יש עדיין איסור ייחוד?

מה הדין? האם זה נכון?
האם יש פתרון לבעיה הזאת?

תודה מראש.
חנוכה שמח.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

איסור קירבה לעריות לא מצינו בו שמחשש אליו יאסרו את הייחוד, הייחוד נאסר כאשר יש חשש שיוכלו לבוא לידי ביאה.

לכן, ברחוב שיש בו אנשים ואין חשש כזה אין איסור ייחוד כיון שודאי יחששו לבוא לידי כך, אבל רחוב צדדי מאוד, איזור תעשייה בלילה, גינה ציבורית גדולה חשוכה וכדומה, בודאי יש שם איסור ייחוד.

מקורות:

ראה נטעי גבריאל פרק יג סעי' א, שהוכיח מדברי הרמב"ם שאין איסור ייחוד מחמת חשש חיבוק ונישוק בלבד.

על כך שייחוד הוא גם בשטח פתוח כל עוד שיש חשש שיבואו לידי ביאה, ראה מגילה יד לגבי דבורה, וראה שו"ת הרדב"ז ח"א סי' קכא, וע"ע קידושין פ, ב.