מה המקור לאיסור ייחוד

מהו מקורו של איסור ייחוד?

תשובה:

שלום רב,

בגמרא במסכת קידושין (פ,ב) על המשנה שכתבה את איסור יחוד. הביאה הגמרא את האימרה הבאה: אמר רבי יוחנן משום ר' ישמעאל: רמז ליחוד מן התורה מנין? שנאמר: כי יסיתך אחיך בן אמך, וכי בן אם מסית, בן אב אינו מסית? אלא לומר לך: בן מתייחד עם אמו, ואסור להתייחד עם כל עריות שבתורה". כלומר, איסור יחוד עם אישה אסורה, כלומר, קרובת משפחה, כהן עם גרושה, כל גבר עם אישה נדה. זה מחלוקת בראשונים האם הוא איסור מדאורייתא או מדרבנן. (ראה שו"ע אבה"ע סי' כב סעי' א').

ולגבי איסור פנויה (שאינה נדה). זה גזירה שדוד המלך גזר כפי שהובא בגמרא בסנהדרין (כא,ב).