ייחוד – ביבי סיטר

שאלה:

1. בחורה בת 17 האם מותר לעשות בייביסיטר על ילדים שאחד מהם מעל גיל 9
2. בחורה בת 17 לישון בבית הנ"ל עם הילדים ויותר מאוחר מגיע האבא שלהם (שאינו קרוב משפחתה) ונכנס לישון בחדר אחר האמא לא נמצאת

תשובה:

שלום וברכה

זה מאוד תלוי מי הם הילדים האחרים ובני כמה הם, בלילה צריך שני שומרים לגבי ייחוד כמבואר ברמ"א סי' כב סעי' ה, בנים בגילאי שש – תשע יכולים להיות שומרים, ובנות בכל גיל מעל גיל שש.

באופן כזה כאשר האב מגיע, מצד דיני ייחוד הכל כנ"ל, מצד דיני צניעות יש להקפיד מאוד שאין שום קשר איתו, לא שיחות ולא ידידיות.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה!
    לא קיבלתי תשובה לשאלה הראשונה –
    האם מותר לילדה בת 17 לעשות בייביסטיר על ילד בן 9
    (שאר הילדים מתחת לגיל 6) האם יש הבדל אם ישנים/ ערים

  2. כתבתי לך שאם שאר הילדים מתחת לגיל שש, ובשם החזון איש מביאים גיל חמש – אסור. וכן פסק בשבט הלוי ח"י סי' רלז.