האם מותר לאשה לישון בחדר אחד עם כמה גברים?

האם מותר לבחורה לישון בחדר שישנים שם חמש בחורים ?

תשובה:

שלום רב

אין להתיר בשום אופן.

מקורות:

אף על פי שמותר לאשה להתייחד עם כמה אנשים, כתב בים של שלמה בקידושין סי' כא שאין דין זה אמור אלא בכשרים [לפחות חלקם] אבל אם הם פרוצים, הדבר אסור מכל וכל. פרוצים לענין זה אין פירושו כמובן החילוני של הדברים, אלא כל אדם שאינו שומר מצוות בכלל זה, כמבואר בס' נדחי ישראל פרק כד סעי' ה. נראה לי ברור, שגברים המוכנים לישון בחדר אחד עם נערה זרה הם בכלל פרוצים לענין זה, שהרי אין להם את הרגש לצניעות הדתית הטבעית במקרים אלו.

מעבר לאיסור ייחוד שיש בכך כאמור, ודאי הדבר הזה הוא פריצות ממש, שהרי כאשר נערה ישנה היא לא יכולה להקפיד על צניותה, וכל הסיטואציה הזו אינה תואמת את היהדות.