הבעל הוציא אותי מהבית – מה המעמד שלי?

שלום הרב,אני ובעלי כרגע פרודים לאחר שבעלי סילק אותי מהבית ולא נתן לי להיכנס.אנחנו נשואים שנה והחלטנו להתגרש לאחר הרבה נסיונות וייעוץ זוגי שעברנו במהלך כל התקופה.
אני גרה אצל ההורים כרגע ובעלי גר בבית ששכרנו ביחד.כל הדברים שלי עדיין נמצאים שם ועוד לא לקחתי כל מה שצריך.
יום אחד נכנסתי לבית מבלי שבעלי נמצא ולקחתי כמה מהבגדים שלי,בעלי טוען שזה פריצה.
שאלתי היא :האם כאשר אנחנו פרודים מותר לי להיכנס לבית ולקחת דברים שהם שלי?
מהם המחויבויות של הבעל כלפיי בסטטוס הנוכחי?האם כביכול הבעל מחויב לשון ולפרנס אותי?
מה כן ניתן לדרוש ממנו בסטטוס הנוכחי לאחר שסילק אותי?
בנוסף,מה דינם של דברים שהבאתי לבית עוד מהרווקות.לדוגמא:רהיטים שהבאתי מבית הוריי לבית המשותף שלנו,האם אוכל לקחת אותם?
ומה בנוגע לדברים שהוריי קנו לנו וכרגע הם מעוניינים לקבל בחזרה?לדוגמא,הוריי קנו לנו מיזרונים והם מעוניינים שאחזיר אותם עכשיו,האם אוכל לדרוש לקבלם?
אודה לתשובה.תודה רבה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את כל הפרטים, כך שלא אוכל לענות תשובה מדוייקת לכל השאלות.

באופן כללי, את מוגדרת כאשתו לכל דבר. מאחר שהוא זה שסילק אותך מהבית, כל עוד את אשתו, הוא מחוייב במזונות האישה, וגם אם הוא לא משלם את יכולה לתבוע אותו על כך.

לגבי הכניסה לבית איני יודע, צריכים לברר חוקית אם מותר לך או לא. כלומר, האם הגעתם לאיזה הסדר ביניים שבנתיים הוא נמצא בדירה ואת במקום אחר.

הייתי מציע לך לגבי מכלול השאלות, לפנות אל איציק וינד, טוען רבני. רבני האתר

חג שמח

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא אמרנו שאסור לה להכנס. לא היה לנו מספיק פרטים כדי לומר זאת. אם בני הזוג הגיעו לאיזה הסדר כלשהו שהוא נשאר בדירה והיא בבית הוריה יתכן שאסור לה להכנס. מדובר בדירה שכורה שבסיטואציה כזו רק הוא השוכר, אז מדוע שיהיה מותר לה להכנס? אמנם כל עוד היא אשתו הוא חייב לה מדור, אבל אם הוא אינו מאפשר לה להכנס לדירה הזו בסיטואציה כזו יתכן שהצדק איתו.