כסף שניתן לצדקה מסוימת ונותר / גבייה לצורך אדם שאינו נזקק עתה אלא יזדקק בעתיד

אני אוסף כסף לצדקה לאדם נזקק, למטרת ניתוח. מסוימת.

א. אני פונה לכל מיני אירגונים ואנשים פרטיים.
יתכן שאקבל יותר ממה שאני צריך.
מה לעשות עם הכסף המיותר. האם אני חייב להתקשר לכל האירגונים והאנשים שנתנו, ולשאול אותם האם הם מוחלים על החלק שנשאר?

אותו אדם שאני אוסף לו הוא אדם נזקק, התחיל לקבל דמי ניכות. ואפשר לכסות את הוצאות הניתוח מסכום שקבל דמי ניכות.
אבל הוא טוען שכיון שיש לי הוצאות לחתן ילדים וגם הוצאות יום יומיות, אם הוא יקח את דמי הניכות לניתוח, הוא יצטרך לבקש צדקה מאנשים להוצאות החתונות וכו'. לכן עדיף לבקש צדקה לניתוח, שלזה נותנים יותר
האם הוא צודק?
אם תוכלו להפנות אותי למקורות אשמח מאד

תודה

תשובה:

שלום רב

א. בנוגע לכסף הנותר, הוא שייך לאותו נכה, גם האנשים שנתנו את הצדקה יודעים שהכסף לא הולך כולו לניתוח ולא ידוע מראש לכמה יזדקקו והא זכה בו.

ב. מקורות קשה לי לתת בענין, אבל השכל הישר אומר שאם הוא נזקק לפרנסתו עתה הוא יכול לספר על הניתוח, שכן הכל אותו כיס, ומה זה משנה אם יש לו כסף לניתוח כשעל ידי שישלם אותו לא ישאר לו כסף לאוכל, אבל אם הכסף הוא כדי שבעתיד יוכל לחתן ילדים שכרגע אינם עומדים על הפרק, זה כבר נשמע לא ראוי, שהרי עתה הוא לא נזקק לכלום ואין הגיון שהוא יחסוך את כספו לצרכים בעתיד הרחוק ויקח עכשיו כסף מהבריות. ובינינו למי יש כסף מוכן בצד לחתן ילדים…

הצטרף לדיון

תגובה 1