תאריך לחתונה

האם חתונה ב כ"ד בשבט (12/2/2015)הוא תאריך טוב לחתונה, או שהוא לא מומלץ. תודה מראש

תשובה:

שלום רב

תאריך מצויין. יש מהדרים להתחתן בתחילת חודש, עד ט"ו בחודש, שאז המזל טוב יותר אבל לא נהגו להקפיד על כך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב,
    האם התאריך העיברי נספר מהזריחה עד השקיעה?
    אני מתחתנת ב28.1.2015 ביום רביעי התאריך העיברי בבוקר הינו ח׳ בשבט ואחרי השקיעה במועד החופה הינו ט׳ בשבט
    האם אלו תאריכים מומלצים לחתונה? תודה רבה!!

  2. תודה על תשובתכם המהירה. י"ג תחילת חודש? בכל אופן, דעתי לא הייתה נוחה מכיון שלפתע למדתי שחלק לדעתם י"ג בחודש (חודש‎ כללי) לא מומלץ בנשיאת אישה ואילו י"ג באלול כתאריך פרטני, לא מצוין כטוב/ פחות טוב. במה עליי לשים המשקל, שכן המחשבה משפיעה על הרצון לחתונה בעלת כוונה נכונה וטובה.

  3. תחילת חודש הוא כל עוד הירח גדל – עד ט"ו בחודש. הדעה שהמספר 13 אינו מוצלח זוהי אמונה טפלה נוצרית, אני משוכנע שאת לא מאמינה בכאלו שטויות… אצל הגויים בעולם יש בתים שאין דירה 13… אבל זה ענין לא יהודי בעליל! מדובר בתאריך מצויין! כל הברכות.