הורדת שירים מהאינטרנט כאשר הדיסק המקורי נגנב

שלום וברכה, ראיתי שבאופן כללי יש איסור להוריד שירים מהאינטרנט.
אבל.. לפני שנה בערך קניתי את הדיסק של שולי רנד ולפני כמה חודשים גנבו לי האוטו ובתוכו היה גם הדיסק האם במצב כזה מותר להוריד את השירים שכביכול כבר קניתי את הזכויות להשמיע את השירים לעצמי?
שאלה נוספת, אם אני קונה דיסק האם מותר לי להשתמש בו גם לשיעורי תורה כמוזיקת רקע בין לבין או ארועים חברתיים למיניהם?
תודה רבה!

תשובה:

מותר להוריד שירים שכבר רכשת את הדיסק.

ניתן להכניס חלקים מתוך שיר שאינם חשובים לעצמם.

מקורות:

לעניין הורדת שירים לשימוש אישי עיין כאן. במקרה זה שהדיסק כבר נרכש הפעולה הזאת היא גם מוסרית.

הכנסת חלקים של שיר לתכנית אחרת מוגדרת לכאורה כשימוש אגבי לפי חוק זכות יוצרים סעיף 22.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    חוק זכויות יוצרים לא מוסיף ולא מוריד… אני שואל מבחינת הלכה, אני קונה דיסקים של זמרים דתיים, האם מותר להשים את השירים שלהם בשיעור תורה בזמן שמחכים בין לבין?
    זה שיעורים של ח'ברה מתחזקים (שאני מבינהם..) ככה שלשירים יש פעולה חיובית מאוד.
    תודה שוב

  2. פעולה שמותר לפי חוק זכות יוצרים מותרת גם לפי ההלכה. משום שלדעת רוב הפוסקים כל האיסור בהפרת זכויות יוצרים מסתמך על החוק.
    כפי שכתבנו מותר להכניס חלקים של שירים, ולא להכניס או להשמיע לציבור את כל השיר או חלק חשוב ממנו.