גזל

שאלה:

שלום וברכה,
בן דודי איש מחשבים, קניתי בעזרתו מחשב וביקשתי ממנו שיתקין לי ווינזדוס ואופיס מיד שניה, שנקנה ואני אשלם,
אמר לי שזה בסדר וכו' שזה מותר .
ביקשתי שוב שבכל זאת נתקין מיד שניה נקנה מהאינטרנט

שאלתי היא, כרגע הוא כבר התקין , ויש לו על מה לסמוך כנראה..
האם אני יכול לתת לו תשלום פשוט ואז אני פטור מהנושא לגמרי?
והאם קנייה עכשיו של ווידוס מיד שניה ושל אופיס, ללא התקנתם בעצם תאפשר לי המשך שימוש במה שהתקין כבר? (ואותם שאקנה לא אתקין…)

אשמח לדעת הרבנים תודה.. !

תשובה:

שלום וברכה,

אתה ביקשת שיתקין לך כדין והוא אמר שהוא התקין ואתה יכול לסמוך עליו, וראה כאן שהרחבנו שהעתקה של וינדוס ואופיס דינו שונה מהעתקת תוכנות.

בהצלחה.