הורדת תמונות לצורך לימוד תלמידים

שאלה:

אני מורת שילוב בת"ת, בונה דפי עבודה לילדים על מנת ללמדם מושגים. האם אני יכולה להוריד תמונות מהאינטרנט לשם כך כשהמטרה רק ללימוד ולא למטרת רווח כלל? (הת"ת נותן בחינם לתלמידים)

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים מותר להשתמש ביצירה לשם הוראה על ידי מוסד חינוך, ולכן מותר להעתיק לצורך לימודים בבית ספר, אם אין מטרות רווח אלא מטרות של לימודים.

בהצלחה.

מקורות:

הבאנו בתשובות רבות באתר שהאיסור הפרת זכויות יוצרים מתחיל מהחוק, שהחוק מגדיר מהו הפרת זכויות יוצרים ואז יש איסור בזה גם לפי הלכה, ולפ"ז שימוש שהחוק קובע שאין בו איסור הפרת זכויות ונחשב שימוש הוגן אין איסור להעתיק.

בחוק זכויות יוצרים סעיף 19(א) קובע ששימוש לצורך הורה נחשב לשימוש הוגן ואין צורך מנטילת רשות מבעל היצירה.