הורדת ספרים מטלגרם

שאלה:

שלום וברכה לרבנים
האם מותר להוריד מתוכנת טלגרם קבצים שלמים של ספרי קודש וחול וכן להדפיסם, לשם קריאה אישית ולא לשם מסחר
או מטרות רווח ?
במידה וכן האם לגנוז את ספרי הקודש או להשליך לפח את ספרי החול בתום השימוש מחשיב את השימוש למותר ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הטלגרם הוא חוקי הספרים שם הגיעו בהסכמת המחברים, מותר להשתמש באתר ולקרוא ספרים, ומסתבר שגם יהיה מותר להוריד משם כדי שלא יצטרך לפתוח את האתר כל פעם מחדש. כמדומה שהאתר הזה נוגד לזכויות יוצרים ולכן אסור להשתמש בו, וכ"ש שאסור להוריד ספרים דרכו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבר העליתי בעבר תגובה דומה ולא קיבלתי התייחסות לכן אשאל שוב בבקשה.
    מה זה שונה מדין "זוטו של ים"?
    הרי הספרים/תמונות/שירים או כל דבר אחר, נמצא במרשתת באופן שכל אחד יכול בקליק להוריד ולקחת!
    אז מי שהעלה לשם את הספר באופן שגנב או פרץ והעלה את הקובץ למרשתת הוא ללא ספק עבר בגזל וזה חמור,אבל אחרי שזה כבר הועלה ונגיש לכל גולש, הבאים שבאים ומורידים,איזה איסור הם עוברים בדיני ממונות?
    אשמח לתשובה

  2. זכויות יוצרים הוא בעלות רוחנית על היצירה, הבעלות עדיין קיימת והזכויות עדיין בידו שהרי הוא מוכר החוכמה שלו, התוכנה או הספר עדיין נמכר למרות שיש אחרים שלוקחים שלא ברשות, ולכן לא ניתן לומר שהיצירה שלו מופקרת – זוטו של ים, כיון שעדיין יש לו שליטה ואחיזה, ויש הרבה שגונבים.