קבצים שקיבלתי במתנה האם לחשוש שהם גזולים?/שמירת הלשון

שאלה:

שלום. יש לי שתי שאלות חשובות.
1. האם מותר לדבר לשון הרע מבלי להזכיר את השם של המדובר, ושלא ידעו מי המדובר כגו': יש לנו משהי בעבודה שלא מסתדרת עם בעלה.? והאם מותר לדבר לשון הרע על ערבים וגויים?
2. אני לומדת קורס מסוים ומנחת הקורס אמרה לנו שבתור בונוס היא נותנת לנו במתנה אלפי קבצי וידיאו שהיא קנתה ואספה במשך הזמן. האם אני צריכה לחשוש שאולי הקבצים הללו ניתנים לי שלא באישור היוצרים, או שאפשר לסמוך על המנחה (חרדית לגמרי) ולהשתמש בהם בלי חשש?
תודה רבה ושבוע טוב!

תשובה:

שלום וברכה,

1. מותר לדבר לשון הרע אם לא מזכירים את שמו של המדובר, וגם אין חשש שהשומע יבין במי מדובר.

מותר לדבר לשון הרע על גוי או על אדם רשע שאינו בכלל "עמיתך".

2. אם המנחה אמרה שהיא קיבלה זאת כדין ולא גזלה, מותר לקבל ממנה ואין צורך לחשוש אולי גזלה.

בהצלחה.