העברת שיעורי תורה

שאלה:

שלום הרב,
מה הכללים של זכויות יוצרים בספרים?

1)אני מעביר שיעור קבוע בספר חפץ חיים ומעלה את זה לוואצפ,אני קורא את ההלכות מהספר(בדרך כלל קורא ומסביר את מקור החיים),מסביר ומפיץ את ההקלטה,האם הדבר מותר?

יש לי גם ספר חפץ חיים של דרשו,שיש שם הערות על הספר,מותר לי בלימוד להקריא מהערות ששם?(כתוב בספר שיש זכויות יוצרים וכו').

ומה הדין בספר שמירת הלשון,ומשנה ברורה?האם גם בזה מותר לקרוא ולהסביר ולהפיץ בוואצפ?

ורציתי גם לשאול האם יש מצווה של זיכוי הרבים בזה?שאני מקריא מסביר ומפיץ לאנשים בוואצפ?

תודה רבה לרב ובשורות טובות!

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל, על ספרי החפץ חיים אין זכויות יוצרים, החפץ חיים כתב בצוואתו שנותן רשות להדפיס את ספריו.

גם בספרים שיש זכויות יוצרים, אין איסור להקריא מהספר או למסור שיעור שמתוך הספר, הקראה של ספר לא נחשב להפרת זכויות יוצרים.

ובוודאי שיש במעשיך הפצת תורה, ותזכה להגדיל תורה.

בהצלחה.