בקשר ללימוד טכנאות אולפן

שאלה:

שלום וברכה. אני מעוניינת ללמוד טכנאות אולפן – הקלטת שירים באולפן ביתי. בשביל להקליט שיר, הלקוח צריך להשיג את הפלייבק – מנגינה. ואז אני מדביקה את השיר על המנגינה. יש כאלה שקונים את המנגינה בכסף ויש כאלו שמעתיקים אותה ממשהו אחר. השאלה היא האם אני צריכה לברר מאיפה הלקוחות השיגו את המנגינה של השיר (אם הם שלמו עליה או העתיקו אותה, ואולי זה גזל) או שזה אחריות הלקוח ולא אחריות שלי? אשמח מאוד לתשובה בהקדם. תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה,

את לא מעתיקה את השירים, אלא עושה עבודה על מנגינות שהביאו לך, יתכן והלקוח רוצה את העבודה למטרה פרטית, ואז אין איסור הפרת זכויות יוצרים. יתכן והלקוח שילם על המנגינה או ישלם, ומאחר ואת לא המעתיקה אלא עובדת על חומר שאת מקבלת אין עלייך את האיסור.

נ.ב. אם הלקוח משתמש במנגינה למטרה מסחרית ולא שילם עליה, את צריכה להיזהר שבעל הזכויות יגיש תביעה נגדך בטענה שאת לקחת את המנגינה, ולכן מבחינה חוקית את צריכה להיזהר שלא יגישו נגדך תביעה.

בהצלחה.