העתקת ספר עבור התלמידים

שאלה:

אני מורת שילוב עובדת עם ילדים בת"ת. קניתי מארז של ספרונים, ואני חוששת לחלק להם את הספרונים כי חלק מהילדים לא יחזירו, לכן רציתי לצלם את הספרונים לילדים מדי פעם שישננו את הקריאה בבית. וכמובן לא למטרת רווח אלא נטו לטובת התלמידים. האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרכש ספר מותר לו לצלם את הספר ולהשתמש בצילום, אחרי שרכש כבר איסור להעתיק לצורך פרטי, ולכן כשאת רכשת ואת לא רוצה שהספר יאבד, מותר לך לצלם.

כמו כן מותר לצלם ולתת לתלמידים, כיון שהעתקה לצורך לימוד נחשב שימוש הוגן ואין על זה איסור הפרת יוצרים.

בהצלחה.