יש מושג של הפסק לגבי ברכה אחרונה?

ידועה המחלוקת האם השירותים נחשבים להפסק. בהנחה שנחשבים להפסק: מה הדין אם אכלתי תפוח סיימתי והלכתי לשירותים- מה אני עושה עם ברכה אחרונה כאכלתי תפוח עם שיעור? מה קורה אם נגמר לי התפוחים?תודה

תשובה:

שלום רב

הנושא של הפסק הוא לגבי ברכה ראשונה, כשאתה חוזר לאכול אם אתה צריך לברך בשנית, ברכה אחרונה אתה בודאי מחוייב גם אם הסחת דעת מהמשך האכילה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכתחילה עדיף לברך מיד כדי לסמוך את הברכה לאכילה. מאידך גיסא, במקרה שלך יש עדיפות לברך בגוף נקי, לכן אם אכן יש צורך להתפנות עדיף לברך אחר כך.

  2. אין צורך במקורות לגבי הפסק בברכה אחרונה, המשמעות של הפסק הוא הסחת דעת, והיינו, שהברכה שאתה מברך בתחילה מועילה לכל הסעודה, ואם אתה מסיח דעת אתה מבטל את תקפותה מכאן ולהבא. כל הענין הזה פשוט לא שייך לגבי ברכה אחרונה. שם אין משמעות לכוונתך בענין המשך האכילה, עצם זה שאכלת מחייב אותך בברכה. שם מפסידים את הברכה רק אם עבר שיעור עיכול מהאכילה [באכילה מועטת מדובר ב72 דקות מסיומה, ובאכילה מרובה של ארוחה ממש – לאחר כמה שעות].