גרוש שאשתו נאסרה עליו האם מותר לו להשתתף בחתונתה?

שאלה:

בני התגרש מאישתו כי היו לה יחסי אישות עם חבר משותף. כיום היא עומדת להתחתן עם גבר אחר. שאלתי ……האם מותר לבני להשתתף בחתונה זאת ?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא רוצה היות נוכח בחתונה, מעיקר הדין מותר. ראה במקורות.

מקורות:

אמנם נפסק בשו"ע אבה"ע סוף סי' קיט כי אסור להם גם להופיע בביה"ד, בפרט שהם אסורים לחזור, הן מצד זה שהיתה עם אחר בעודה נשואה לו, והן מחמת שהיא כבר נשואה לאחר. למרות שבביה"ד יש תמיד אנשים נוספים. כלומר, כשהם אסורים לחזור אסור שיהיה להם קשר גם בנוכחות נוספים. בכל זאת, במקרה זה אין איסור. משום שהיא בגדה בו, ומבואר ברמ"א (סי' קיז סעי' א') שלמרות שהיא אסורה לו, הוא יכול לשהות עם אשתו זו משום שהיא מאוסה עליו מחמת בגידתה, וראה שם בחלקת מחוקק (סק"ח) ובבית שמואל (ס"ק ח') אם גם ללא נוכחות עדים מותר לו, או שרק בנוכחות עדים שאז הוא יזהר שלא יבוא עליה. כלומר, מבואר שם שבמקרה שהיא בגדה בו לפחות בנוכחות אנשים נוספים אין לאסור את הקשר ביניהם. רק אם הוא רוצה להשתתף בחתונתה, נראה שהיא לא כל כך מאוסה עליו, ואולי יהיה אסור.