האם מותר להשליך קליפת ביצה לאשפה או שהיא מוקצה?

שלום עליכם הרב.
אמרו לי שבגלל שאני ספרדי יש לי ללכת אחר השולחן ערוך. אז רציתי לדעת מה השולחן ערוך כותב לגבי לקלף ביצה בשבת וללכת עם הקליפות לפח? כי אמר לי אחד אשכנזי שזה אסור.

תשובה:

שלום רב.

כל זמן שהקליפה ביד אין בכך בעיה, אבל אם כבר הנחת את הקליפה על השיש ועכשיו אתה רוצה להשליכה לפח האשפה, באופן עקרוני היא מוקצה, אלא שאם אתה מעוניין לנקות את המקום והליכלוך מפריע לך, הדבר מותר ככל "גרף של רעי" שמותר לפנותו לאשפה.

אולם, יש להקפיד להשליך את הזבל לפח האשפה ולא לקרב את פח האשפה לליכלוך, כיון שהפח הוא בדרך כלל מוקצה ולגביו אין ההיתר הנ"ל של גרף של רעי.