מצאתי כסף בשבת, יש דרך להחביא אותו שלא יאבד?

שלום, עניתם לי שאסור להרים מטבע בשבת משום שהוא מוקצה (בשאלתי התייחסתי לסכום של 10 אג',) אולם – מה במקרה של סכום גבוה יותר ? שטר של 20 ש"ח או 200 ש"ח או מעטפה ששטרות מבצבצים ממנה או ארנק שטרם יודעים מה הוא מכיל ?
תודה

תשובה:

שלום רב.

מצוות צריך לקיים גם כשזה קשה… אולם, אם את נמצאת במקום שיש עירוב בשבת, מותר לטלטל את הכסף על ידי הרגל ולדחוף אותו למקום מוסתר, ולבוא לקחת אותו משם במוצאי שבת.

יגעת ומצאת תאמין!

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' ש"ח ס"ק י"ג על פי דברי החיי אדם כלל סז. אולם, החזון איש סי' מז ס"ק יב – יג אסר טילטול מוקצה בגופו כגון לדוחפו ברגל, אלא שמנהג העולם בזה כמו המשנה ברורה. יש להעיר, שדין זה אינו אמור אלא באופן שמטלטל דבר שרגילים ליטלו ביד והוא משנה ומטלטלו ברגל, אבל דבר כבד שהרגילות היא לדוחפו באופן כזה יש לטלטלו על ידי המרפק וכיוצא בזה – בשינוי. ראה רא"ש שבת פ"ג סי' יט.