מוקצה מחמת חסרון כיס שמיחדו לתשמיש קבוע

לכבוד הרבנים שלום רב.
לגבי מוקצה מחמת חסרון כיס, ניקח לדוגמא סכין של שחיטה, ידוע ששוחט מקפיד שלא להשתמש בו אלא לשחיטה, ולכן גם אם בשבת יחליט להשתמש בו הוא לא יוכל כיוון שהוא מקפיד עליו (נראה לי שזה כיוון שבבין השמשות עדיין הייתה הקפדת הבעלים, לכן לא יוכל להשתמש בשבת, תקנו אותי אם אני טועה).
עכשיו השאלה היא כזו, אם ביום חול כבר החלטתי שאני לא מקפיד עליו (על סכין השחיטה), האם אני צריך להשתמש בו פעם אחת או כמה פעמים לשימוש אחר כגון לחתוך איתו ירקות וכדומה, כדי שהוא לא יהיה מוקצה מחמת ח"כ בשבת, או שדי בהחלטה שלי (ללא שימוש בסכין) ביום חול שאני לא מקפיד עליו בשביל שהוא לא יהיה מוקצה?

תשובה:

שלום רב.

די בכך שהוא מייחדו במחשבה לבד לתשמיש קבוע.

מקורות:

ראה שו"ע שח סעי' כו ורנט סעי' א, ומשנה ברורה שם ס"ק ה ושער הציון ס"ק א.