תשלום חוב לחנות לאחר שהעסק נסגר

שלום רב!!
מה הדין החזר החובות לחנות/ גוף במקרה ובעל החנות סגר אותה מסיבה כלשהי האם חייב להחזיר ומה קורה אם זה כונס נכסים למי משלמים?

תשובה:

יש להשיג את בעל החנות ולשלם לו.

גם אם החנות נמצאת בידי כונס נכססים יש לשלם לבעליה, מאשר שלא ניתן לדעת אם בעל החנות אכן חייב על פי דין תורה לכל הנושים שהכונס פועל בשמם.

מקורות:

על פי ההלכה אין חובה לשלם למי שנושה בנושה שלו, אלא אם כן הוברר שאין נכסים לאמצעי. כמו כן, אם לא הייתה התראת בית דין שלא לשלם ישירות לאמצעי, החייב נפטר מהחוב באמצעות תשלום לאמצעי. עיין שו"ע חו"מ סי' פו סעיפים ב,ה,ו.