השתתפות בהוצאות תיקון גג של עמודה אחת בבניין

בבנין משותף בעל 3 קומות צריך לתקן גג שמעל עמודה של דירות אי זוגיות. סך הכל יש שש דירות, הדירות אי זוגיות בנות 3 חד' וזוגיות בנות 2 חד'. האם כל הדיירים חייבים להשתתף בהוצאות או רק דיירים מדירות אי זוגיות? האם יש הבדל בהשתתפות שתלוי בגודל הדירה.

תשובה:

שלום רב,

כל הדיירים חייבים להשתתף יחד. אם הייתה בעבר החלטת הדיירים שכל עמודה תתקן את שלה, רק העמודה של שלושת החדרים חייבים להשתתף. אבל לא התקיימה אסיפה על נושא זה, כולם חייבים להשתתף.

יש דיינים שסוברים שיש לחלק את ההוצאות לפי גודל הדירה, אף אם בהוצאות השוטפות מתחלקים בשווה. במקרה זה שהתיקון הוא צורך הדירות הגדולות אכן ראוי לקבוע כן.

מקורות:

לעניין ששתי העמודות משתתפות בהוצאות עיין כאן.

לעניין השינוי בגודלי הדירות עיין עלון המשפט גליון 44 עמוד ה סוף תשובה א.