האם וועד בית אמור לנהוג כפי החוק

שלום וברכה!

כשמתעוררת שאלה בבנין מגורים איך ועד הבית מחליט האם ע"פ דין תורה, או ע"פ חוקי המדינה? (כדוגמת; תרבות הדיור, או שירות יעוץ לאזרח).

אודה לכם מאד שהשאלה תפונה לכבוד הרב נוסבוים שליט"א ושהוא ישיב את התשובה.

בתודה

תשובה:

שלום רב,

בדרך כלל המנהג הוא כפי החוק והתקנון המצוי ולכן וועד הבית אמור לנהוג בהתאם לזה, חוץ מאשר במקרים שנהוג אחרת או שהוחלט אחרת. כמו כן, במקרה שהחוק והמנהג אינו ברור, יש לנהוג על פי דין תורה.

ניתן לשאול את הגר"נ נוסבוים שליט"א בימי שישי בין השעות 11-12 בטלפון של בית הוראה נתיבות חיים 02-5023637.