עודף מכסף שאספתי למשלוחי מנות

שאלה:

ביתי נמצאת בגן קטן,
אספתי בגן כסף למשלוחי מנות לצוות הגן.
מאחר ודובר בהרבה אנשי צוות ומעט ילדים יצא שכל אחד צריך לשלם סכום כסף נכבד כ 170 שח לכל הורה.

2 הורים פנו אלי, האחת אמרה כי אין לה כסף ותעביר רק חלק מהסכום,
אמרתי לה שהכל בסדר וכרגע לא נראה שחסר .(וחשבתי לעצמי שאם יחסר אשלים כחלק מצדקה שלי).
ההורה השני, הרגשתי כי הסכום קשה לה מאחר ובעלה אברך ואמרה שזה הרבה כסף וגם לה אמרתי שכרגע הכל בסדר והסכום הספיק ועלתה בי המחשבה שאם יחסר אני אשלים הסכום כחלק ממצוות צדקה.
בסוף האיסוף הכסף הספיק ממש כמעט (פחות 9 שח).
ועשיו שאלתי היא כזאת, למעשה 2 הורים שילמו פחות כסף(פחות 120 שח יחד) ואני חשבתי להשלים הסכום כצדקה האם עלי להשלים את הסכום מכספי ולחלק את העודף לשאר ההורים??
לכאורה אני לא יכולה לנדב את שאר האנשים למצוות צדקה זה משהו שאני יכולה לעשות בשם עצמי ולא בשם הכלל.

תודה רבה על המענה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא צריך להוסיף כסף והמשלוחי מנות נרכשו בכל הכסף שנאסף, את לא צריכה להוסיף כסף כדי להשלים להורים ששילמו פחות, ואת כמארגנת מותר לך להפחית לאימהות שקשה להן לשלם את המחיר היקר.

בהצלחה.