פיצוי כספי שנשלח בטעות

שאלה:

לפרנסתי אני מטפל לאנשים בהחזרים שונים המגיעים להם מחברות תעופה, ביטוח וכדומה תמורת אחוזים.
טיפלתי למישהו בהחזר וההחזר התעכב זמן רב, והגשתי בקשות חוזרות ונשנות.
בסופו של דבר הגיע ההחזר ושילמתי ללקוח וקיבלתי את חלקי.
תקופה לאחר מכן הגיע החזר נוסף על אותו סכום, עקב הפניות החוזרות שלי, כנראה טעות של החברה.
מדובר בחברה נוכרית לגמרי בחו"ל.

למי מגיע הכסף הזה?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף הוא טעות עכו"ם, והכסף הזה לא שייך ללקוח, כיון שהוא כבר קיבל את המגיע לו, ומי שמקבל את הכסף שנשלח בטעות, יכול לקחת את כל הכסף לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

טעות עכו" מותרת – ראה שו"ע ריש סימן שמח. וכאן נחשב שהגוי טעה בעצמו ולא שהטעה אותו, כיון ששלח הודעות לא הייתה במטרה להטעות את הגוי.