נישואין בין זוג שאחד מהם דתי והשני לא

שלום וברכה, לאחי(דתי) יש חברה חילונית אבל מאמינה. האם להתפלל שיתחתנו? כי יכול להיות שהם מיועדים להיות ביחד.. לא?

תשובה:

שלום רב.

אני לא יודע אם הם מיועדים להיות ביחד או לא, כתוב בחז"ל 40 יום קודם יצירת הוולד בת קול אומרת בת פלוני לפלוני, אני לא שמעתי את זה…

אבל מה שברור לי שדבר טוב לא יצא משידוך כזה. איך ניתן לקיים חיים משותפים כשאחד מבני הזוג אינו דתי והשני דתי, הרי המצוות חלות עלינו בכל יום, כל היום, וכי אפשר לקיים חיים משותפים בצורה כזו??

בודאי שקשר כללי בין דתי וחילוני הוא ודאי לא דבר פסול כשלעצמו, בני עם אחד אנחנו, ואין ספק שהיחס הכללי צריך להיות כשל אחים!

אבל בבניית בית משותף צריך הרבה יותר מזה, איך הוא יוכל לסמוך עליה בכשרות, נדה, וכו', אם היא עצמה מחללת שבת, כלומר מצד ההלכה אינה נאמנת. כפי שמבואר בשו"ע יו"ד סי' קכז שמחלל שבת דינו כגוי,בפרט בעניינים אלו!

בני זוג שהתחתנו כחילונים, לפעמים אנו רואים שאחד מהם חוזר בתשובה והשני עדיין לא, והם מצליחים לקיים חיים משותפים בצורה כזו, כי אין ברירה אחרת. אבל גם אז אני לא מאמין שניתן לעשות זאת לאורך זמן. וכאן אתה מדבר להקים בית כזה לכתחילה??

שיהיה לך בהצלחה