שמות בכתובה ובגט

אשה שגרה ברוסיה ושמה איבגניא, בשם הן באופן רשמי [תעודות רישומים וכו'] והן באופן מעשי [כולם קוראים לה כך ולא יודעים על שם אחר. אלא שבהיותה בת 11 כשמשפחתה חזרה בתשובה הרב של הוריה החליט לתת לה שם עברי ונקרא שמה בישראל [שם עברי מסויים] אולם מלבד הטכס הזה מעולם לא השתמשה בשם זה. האם יש לכתבו בכתובתה או שדי לכתוב את שמה הרוסי?
אשמח לקבל תשובה עם מקורות מרבני בית הדין. תודה.

תשובה:

שלום רב.

מאחר שהיום אף אחד לא משתמש עם השם העברי וגם לא מכירים את זה. אין לכתוב שם זה בגט, שם זה נשתקע. כתיבת שם שנשתקע יכולה לעיתים גם לפסול את הגט. וכש"כ בכתובה אין לכתוב את זה.

יתרה מזו, אפילו שם של מומר שכתבו הראשונים שאין לכותבו בגט. אם נשתקע שם עברי שלו. דעת הר"ן שיש לכתוב את שם הגויי שלו. ראה בסי' קכט בב"י סעי' ה'.

מקורות:

ראה אבה"ע סי' קכט סעי' יח. ופשוט הוא בכל הפוסקים.