חתונה בז' אדר

האם יש מנהג שלא לעשות חופה בלילי אור ז' אדר א' או שאין שום קפידה
בברכה
אפרים קנופפלר
וינה אוסטריה

תשובה:

שלום רב.

יש נוהגים שלא להתחתן בז' אדר שהוא יום פטירת משה רבינו והוא אחד מהימים שמתענים בהם (ובשנה מעוברת התענית באדר הראשון), אך רבים לא מקפידים על כך.

מקורות:

ראה בטעמי המנהגים עמוד תח בשם מהר"י מבעלזא, אך ראה בנטעי גבריאל נישואין פרק מח הערה נב שהביא שצדיקי בית גור היו עושים נישואין בז' אדר, וכך נוהגים העולם.