שם יהלי לבת

נולדה לי בת בשעה טובה תודה לאל,היא נולדה ב 19.6.2013 בשעה 07:25 בבוקר. הייתי רוצה לקרוא לה בשם: יהלי. האם השם הזה בסדר? אשמח לקבל תשובה בהקדם עוד היום על מנת שאוכל מחר בבית הכנסת להכריז על שמה. תודה קרן

תשובה:

ראשית, נברכך שיהיה במזל טוב ותרוו ממנה הרבה נחת.

השם יהלי אינו שם כלל, ואין משמעות בקבלה לקריאת שמות על פי תאריכי לידה (כמו שהארכנו כאן), אך תוכלו לקרוא לה שם יהודי יפה וקרוב לשם שביקשתם 'יעל' ולכנותה 'יעלי'. על יעל נאמר בנביא (שופטים ה,כד) 'מנשים באוהל תבורך'. ואמרו במדרש מה טיבה של יעל שבאת תשועה גדולה על ידה? מפני שאשה כשירה היתה ועושה רצון בעלה (ילקוט שמעוני שופטים מ"ה).

שבת שלום

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההמלצה שלנו היא לקרןא בשם יפה של אמותינו מהתנ"ך, מיכל מירב יסכה אבישג אפרת שרה רבקה רחל לאה יהודית נעמי רות ועוד ועוד. בהצלחה ורוב נחת.