לקרוא לילד על שם שני אנשים

שאלה:

האם ניתן לקרוא לילד על של שני הסבים כלומר כל אחד מהסבים שם אחר ולחברם לשם אחד
כמו יהודה ואריה ליהודה אריה לצורך דוגמא

תשובה:

במהרש"ל (גיטין פ"ד סי' כו) שכתב על עצמו: "וגם אני הקטן ידעתי לזקיני הר"ר מנחם ציון היה לו בן, ושם אביו מהר"ר מאיר, ושם חמיו מהר"ר אור"י, והיו מחולקים בקריאת הבן, וקראוהו שניאור, כלומר שני אור. מאיר הוא אור. ואורי אור". כלומר, שם אחד על שם שני אנשים.

כמו כן בעל הקהילות יעקב קרא לבנו הגר"ח קנייבסקי על שם שני סבים: חיים – על שם אביו של בעל הקהילות יעקב, ושמריהו יוסף על שם חמיו – אביו של החזון איש, ונקרא שמו בישראל שמריהו יוסף חיים.

אמנם בס' ברית אבות סי' ח ס"ק לט כתב שלא לקרוא לאדם על שם שני אנשים שונים, בפרט אם היו שונאים זה לזה.

כמו כן ידועה שיטת החזון איש שסבר ששני שמות יחד זה שם בפני עצמו, ונמצא שבאופן זה שמו לא יהיה כשם הסב הזה ולא כמו זה, וכנראה מה שהקל בכך בכל זאת, משום שסבר שעיקר הענין הוא כיבוד אב וזה מתקיים גם אם זה לא ממש אותו שם. ובס' אדרת שמואל עמ' רפא הביא בענין זה דעות שונות.

למעשה מנהג העולם כאמור להקל בכך.

מזל טוב ורוב נחת.