תיקון נזק לחבר

שאלה:

שלום,
אם אדם רוצה לתקן כלפי חברו והוא בדרך אליו כדי להתנצל אך מישהו מונע ממנו בכח להגיע אל החבר, האם זה נחשב שהוא תיקן ?
אם אדם העביר כסף לנפגע כדי לתקן אך אדם אחר לקח בהונאה את הכסף אליו, האם זה נחשב שהוא תיקן ?

תשובה:

שלום וברכה

בשני אופנים אלו הוא לא תיקן, כיון שחברו עדיין פגוע והנזק הכספי שנגרם לו עדיין לא תוקן.

אני לא יודע את פרטי המקרה אבל אני מניח שבעולם החופשי היום מה שלא הצליח היום יכול להצליח מחר, מנסים לדבר וברוח טובה ולהגיע אליו בכל זאת.

בשורות טובות.