פורום תקנה

שאלה:

מה דעת הרבנים על פורומים כמו תקנה בציבור הדתי לאומי. יש את זה גם בציבור שלנו ? האם חכם לטפל בכך בפורומים פנימיים. זה מקצועי? זה על דעת גדולי ישראל? הרי כדאי שיהיה רישום במדינה…. או שלא רוצים לפגוע בקרבן שמעדיף לא להיחשף ? או שהרשויות לא מתייחסות כראוי לקרבנות מהמגזר ששומר מצוות? מה עשו לפני 100 שנה? האם לא ראוי שהקרבן יתגבר וייחשף כדי להציל אחרים שידעו מי התוקף אם תלך ותתלונן היכן שאולי עדיף.

נ.ב. האם גורמים בציבור אשמים במעשיו של חוטא כזה.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש לטפל באופן מקצועי בכל אדם שמסוכן לציבור, אסור להתעלם ובודאי שלא לחפות על אדם כזה, וזה גם בודאי לא נעשה חלילה.

על אופי הטיפול, אם יש מקום להקים כזה פורום, פומבי, ושמנוהל על ידי אישי ציבור שאינם בדוקא רבניים, אינני יודע. הציבור החרדי רגיל להתנהל על פי הוראות רבנים מובהקים ברי דעת, אבל בודאי יש ליידע את הרב המקומי וכדומה בכל חשש כזה, והוא יברר במתינות ובעדינות ובשום שכל, כדי שלא לגרום עוול למשפחה הנובע מפזיזות המביאה לטעות, ובמידה ויתברר שיש יסוד אמיתי לחשש, הדברים מטופלים וצריכים להיות מטופלים בלי שום ספק, כולל פנייה לרשויות באופן בלתי מתפשר ובלא להתמהמה.

הדברים הללו חובה שיעשו והם גם נעשים בלי שום ספק, ומה שרמזת בסוף שאלתך ומחקתי משום שלא תאם לרוח האתר, משולל כל בסיס במציאות, ולא יעלה על הדעת לחשוב כך.