דרך נכונה ללימוד הלכה

שאלה:

איך אני יכול להיות פוסק הלכה מוסמך? האם יש דרך פרקטית לעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה

אין בענין זה דרכי קיצור, אבל יש דרך ענינית ונכונה. יש ללמוד בכולל המיועד לכך, בצורה מסודרת, לימוד הלכה הכולל טור ונושאי כליו שו"ע ונושאי כליו ופוסקי זמנינו, בקצב נכון המאפשר מזמן לזמן חזרות ובחינות להסמכה ברבנות הראשית או כל גורם אחר שנראה בעיניך, ורק עם לימוד שיטתי יעיל מסוכם הכולל הרבה חזרות ושימוש חכמים, ניתן להגיע בעזרת ה' לידי כך.

כל השיטות המהירות שמתפרסמות, כביכול בשעתיים בערב עם ליווי וכו' תגיע לידי כך, אין בהן ממש, ת"ח לא יוצאים מלימוד אינסטנט. תשקיע בזה כמה שנים טובות יסודיות יום שלם, מתוך שקיעות, ובעזרת ה' תתעטר בעטרת חכמים.

בהצלחה רבה מאוד.