מתנת יום הולדת לילד בן 8 – בעל חי

שאלה:

החזקת כלב בבית: סקירה הלכתית

ראיתי את המאמר
ילד בן 8 רוצה רחפן או משחק אלקטרוני אחר
חשבתי שחבל שסתם יבזבז את הממון שאנו מבקשים לקנות לו על אלקטרוניקה בפרט שזה ייהרס במהירות
ובכלל זה לא הכי חינוכי

ניסיתי להניע אותו ללא הצלחה
לבסוף הצעתי לו בעל חי והוא מבקש נחש כחיית מחמד
מה דעתכם
זה מתאים? זה עדיף?
והאוכל יהיה עכבר קפוא כדי שלא יראה את ההליך האכזרי שישנו.
אשמח לשמוע דעת תורה

תשובה:

בעיני זה לא מומלץ בכלל, זה מחנך את הילד לאכזריות.

אינני אומר שחייב להיות חיה טהורה וכמו שציינת ממאמר שלנו, אבל יש דברים נעימים יותר כמו אוגרים, דגים, לא נחש שאוכל בעלי חיים.

בשורות טובות ורוב נחת.

[וגם רחפן זה בסדר].

העיקר לקבוע איתו זמן ללימוד משותף בבית הכנסת, עם איזה ממתק קטן, שתהיה לו חוויה נעימה מלימוד התורה וקשר נעים ללימוד ולבית כנסת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ברשות כבוד הרב שליט"א,

    לכבוד השואל:
    גם לאלו שאולי יבחרו בנחש "צמחוני", הילד שלהם יצטרך להתמודד עם האכלת הנחש דגיגונים לתוך הפה באופן ידני, שזו מניסיוני חוויה מקולקלת ומחרידה כאחד, ובגיל הזה בפרט.
    לדעתי יש איזו נטיה לילדים לעשות בחירות "מגניבות", אבל יש בהן רצון להפגין רושם ותעוזה, לדעתי החברה שאבה הרבה אידאלים כוחניים ולא עדינים שמתפרשים בקרב ילדים ונוער כחולשה וזה חבל.

    שנזכה לעשות רק בחירות טובות וטהורות