גידול חיה טמאה בבית

שאלה:

האם מותר לגדל גור חתולים?

והאם מותר, בלי שהאם רואה, לקחת את הגור אלי הביתה ולאמץ אותו?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לגדל בעל חיים שאינו מזיק או מטריד בתוך הבית, ראה כאן בהרחבה, אין לקחת לה את הגור אם זה צער אותה אא"כ בעליו אינו רוצה לגדלו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם אם האמא של החיה לא רואה? שהרי במצוות שילוח הקן כתוב שאסור לקחת לאמא את האפרוחים בעוד היא עדיין שם משום צער. מה נשתנה כאן?

  2. שם יש מצוה לקחת אז עושים בהפחתת צער, כאן אין מצוה אז למה לקחת? אמנם אם יש בזה צורך לאדם מותר לקחת, צרכי האדם גוברים על צרכי החיה.