הבחור לא לומד הרבה בבית? זה בסדר?

שאלה:

בני תלמיד ישיבה שלומד הרבה
שעות בימים שהוא חוזר בישיבה הוא לא לומד הרבה והוא אומר אני צריך לנוח הוא עדיין מתפלל שחרית מנחה ערבית ולומד שעה שעתיים ואת השאר למנוחה
ועוד אציין שזה ימים מועטים
האם זה בסדר או לא?

תשובה:

שלום וברכה

זה הכי סטנדרטי ונורמלי שיש. הישיבה בשונה מכל מקום עבודה וכדומה, זה מקום שאופף את התלמידים כל הזמן, גם השינה בפנימיה עם חברה, האוכל כל שעות הלימוד והפנאי, ובאיזה שהוא מקום זה יוצר סוג של לחץ. כשהילד בא הביתה, בין השאר הוא רוצה פשוט לפרוק קצת לחץ, להשתחרר להתאוורר, הוא זקוק לזה לנפש, וכך זה מתבטא, לא רק אצלו, אצל רבים מאוד מבחורי הישיבות. וכאן הדבר הכי חשוב, לתת לו, לחבק, לתת תחושה שבבית הוא טוב ורצוי ואהוב ללא תנאים, וזה המקום החם שלו להשתחרר ולהרפות. זה מאוד מאוד חשוב, כך גם כשהוא בישיבה, עם הלחץ הסמוי והתחרותיות וכל מה שכרוך במודע ושלא במודע, יש לו את הפינה זו בלב.

רוב נחת ושמחה.