תגים באותיות בדק חיה

שאלה:

אני אשכנזי ונתתי את הספר תורה למתייג ועשה לי תגים גם באותיות ח-י ואנו האשכנזים לא מתייגים שם ודבר זה ידוע שזה החילוק בי כתב ב"י ל-האר"י והספרדים השאלה מי צריך לשלם על תיקון הספר

תשובה:

גם האשכנזים נהגו במקומות רבים לעשות תג אחד באותיות בדק חיה, ועל פי הבית יוסף בשם הרי אסכנדרני, וראה משנת הסופר סימן ה ס"ק קצא שכך יש לנהוג לכתחילה, ולכן מה שעשה הסופר זה בסדר גמור. אגב, התג על היו"ד להרבה דעות הוא ממש לעיכובא, משום שלדעת ראשונים רבים הוא זה הנקרא קוצו של יו"ד.

תן את הספר למגיה מומחה שיחווה דעתו אם הכל בסדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב להיפך, שאם הקונה סיכם בטעות לעשות ללא תגים, חובה על הסופר להעמידו על טעותו ולומר לו שהמנהג לתייג.