האופי של הילד נקבע על ידי הסנדק?

שאלה:

אני מרגישה שהבן שלי קיבל את כל ההתנהגויות את כל ההתפרצויות מהסנדק שלו סבא של בעלי שנפטר לפני כמה שנים
משהו בכל ההתנהלות וההתנהגות מאוד מאוד זהה
מה אני יכולה לעשות האם יש איזה תפילה או שחרור מהענין?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך שמבצבץ בה כאב, יתן ה' שתראו רק נחת ושמחה.

חשוב מאוד לדעת ביחס לסנדק וביחס לכל הנושאים הסגוליים, שזה הכל טוב ומועיל וכו', אבל העיקר הוא תמיד הבחירה של האדם, החינוך, העבודה העצמית, כל הדברים הללו בסופו של דבר הם ממש בשוליים.

לכן, אם אתם רואים בילד משהו שלא מוצא חן בעיניכם, אין מה לדון ולחשוב על נושא הסנדק או כל ענין סגולי אחר, גם הדרך לפעול לעולם לא תהיה בצורה סגולית, אלא באמת לחנך, להראות דוגמא אישית, לתת אוירה בבית של נתינה ורוגע ונעימות וכו', ובמידת הצורך לדבר איתו על הדברים, לעודד, להחמיא על התנהגות טובה, וכו', בסופו של דבר כאן הוא התפקיד שלנו כהורים.

שנזכה כולנו להצליח במלאכת הקודש זו.

מועדים לשמחה.