שאלות שונות

שאלה:

שלום הרב ומועדים לשמחה. אשמח שתענה לי על מספר שאלות.
1.האם צריך לבדוק אם יש טיפות שתן על הרצפה בשירותים כדי שלא ילכלכו את הנעליים ולא יהיה אפשר לומר דברים שבקדושה?
2.האם יש בעיה בריח של צואה שנשאר ביד אחרי שירותים גם אם שוטפים ידיים עם סבון?
3.האם מותר לומר דברים שבקדושה כשיש ריח רע ספוג בבד וכדו' אבל אם מריחים קצת רחוק כבר אי אפשר להריח?

4.אם המשיך בתפילה במקום שצריך לענות (לקדיש, ברכו, וכו') האם יצא ידי חובה? והאם מותר להפסיק לחצי קדיש וברכו באמצע קריאת שמע עצמה? ומה הדין באמצע פסוק?
5.תפילה כנגד חלון / שיש מבריק / מראה – האם יצא ידי חובה ומה הדרכים המועילות בתפילה במקום שהם נמצאים? אם הסתכל בסידור / על מקום אחר אבל הם היו בטווח הראייה עדיין יש בעיה?
6.האם קיימת אותה בעיה גם בתיק ניילון של תפילין / ארבעת המינים?

7.האם יש בעיה כשהרצועות של תפילין של יד הן אחת על השנייה?

8.האם צריך ליטול ידיים אחרי תלישת עור / שערות?

9.האם שייכת רוח רעה בדברים שלא ראויים למאכל?
10.במה מותר לגעת לפני נטילת ידיים? (שעון מעורר וכו'?)
תודה רבה

תשובה:

1-3. אין צורך כל אלו דברים שאין בהם ממש.

4. ודאי יצא ידי חובה אין קשר בין הדברים. מותר להפסיק לאמן יהא שמיה רבה.

5. אם דמותו משתקפת בהם, כגון בלילה, יסתכל בסידור או יסב פניו ודי בכך, מול מראה אין להתפלל לכתחילה אף באופן זה, בכל מקרה יוצא ידי חובה.

6. ממש לא. זה רק באופן שממש רואים דמות משתקפת כמו בחלון בלילה.

7. אין בעיה, החציצה היא רק בהיקף הראשון על היד מה שמחזיק את הבית.

8. לא.

9. ראה כאן.

10. מותר.