בתיה בפת"ח או בתיה בחירי"ק?

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי להתייעץ לגבי נתינת שם לתינוקת.
האם בתיה (עם קמץ ב-ב' ) או בתיה (עם חיריק ב -ב' כמו ביתיה)
מה שם יותר טוב?
ואגב, האם אתם אתר חרדי? (סתם מתענינת)
תודה על הכל!

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שהשם המקורי של בת פרעה היה בתיה – בחיריק [כמו ביתיה], וראיתי שכבר בטיב גיטין תמה מדוע נהגו ישראל לקרוא בתיה בפת"ח [מה שאומר שזה מנהג ותיק…]. ואתמול ראיתי ששי שכתב שכיון שפרעה קרא כך לבתו שינו עם ישראל שם זה. אינני יודע אם זו תשובה מדוייקת, בכל מקרה שני השמות מצויינים. אני באופן אישי הייתי קורא לבתי בתיה בפת"ח כי זה יותר קלסי ונראה לי שיותר תשמח בכך.

אנחנו אתר חרדי, מבית המדרש נתיבות חיים בירושלים, בראשות אב"ד הגאון רבי יוסף פליישמן שליט"א.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני יודע, והאמת כי במדרש כתוב אחרת:
    " אמר לה הקב"ה: משה לא היה בנך וקראתו בנך, אף אני, לא את בתי ואני קורא אותך בתי = בת-יה שנאמר "ואלה בני בִּתְיָה בַת-פַּרְעֹה – בת י-ה""