בחירת שם לתינוק

כבוד הרב שלום,
ברצוני לקבל ייעוץ בנוגע לבחירת שם לתינוקת שנולדה אתמול.
להלן הפרטים:
תאריך לידה: 20/04
שעת לידה: 11:37
שמי הינו אור בן אנה ושם אישתי הינו מעיין בת נעמי.
אנחנו מתלבטים בין שתי שמות:
1.ליאן.
2. מייה.

אשמח מאוד להכוונה בנושא, שכן אנו רואים בבחירת שם חלק חשוב מאוד בחיי היילוד.

בברכת שבוע טוב, ותודה מראש,
אור בן ארי.

תשובה:

שלום ומזל טוב ללידת הבת.

אין משמעות לבחירת שם לפי יום ושעה. העושים כן, הם ""נומרולוגים"" אוחזי עינים, ובעיקר מכניסי ממון לכיסם ותופחי ארנקים. חז"ל לא הודיעו לנו בשום מקום שהשם קשור ביום הלידה ובשעת הלידה. (שים לב, ש"יועצי השמות" ""לפי מפת הכוכבים"" חפצים בכסף או בפרסום. תבדוק. ותחזור אלי אם זה לא כך…).

לגופה של שאלה: ליאן אינו שם כלל.

מאיה, זה שם לועזי ספרדי (ממדינת ספרד) לבנות, אין לו כל משמעות, אבל ניתן לקרוא בו אם אתם חפצים בשם כזה, חסר משמעות.

שמות טובים?. בבקשה: שרה, לאה, רבקה ברכה, טובה,

השאלה אם באמת מעניין אותכם מה יהיה מזלה של הילדה לאורך שמונים שנות חייה.  או שבעיקר מעניין אתכם מה יהיו התגובות של החברים /חברות שישמעו את השם שקראתם ויגידו "ואוו". (הם כמובן לא יטפלו בילדה ובמזלה, זה ישאר לכם לבד).

אנא, התעשתו, וקיראו שמות יהודיים טובים.

שוב מזל טוב.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה