השם טליה לבת

שלום וברכה ,
רציתי לברר על השם לתינוקת טליה
האם הוא שם טוב מהתורה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

השם טליה אינו שם ביהדות, ולא מומלץ לקרוא בשם זה, יש למצוא שמות יפים ומועילים כמפורט כאן.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אני שאלתי אחד מהגדולים ואמר לי שאכן השם מסוגל מאוד
    בקשר לזה שכבוד הרב לא מאמין מה הכוונה "דור דור ודורשיו " ? האם בדורנו אין !?

  2. כוונתי שדור דור ודורשיו אינו אומר שהכל בזמנינו ניתן להבין כפי שהבינו הראשונים בדעתם הרחבה, אלא שגם בזמנינו חובה לשמוע למורים במה שהם יודעים לומר כפי שהיתה חובה זו בדורות ראשונים. זה שבזמנינו הידיעה פחותה מבעבר ואי אפשר לחלוק על קדמונים וכו' זה פשוט. ולכן יש להזהר מ"מקובלים" שמתיימרים להבין בשמות ובמזלות ועתידות, אני מאוד מתרחק מכל אדם שריח של מיסטיקה נודף ממנו.