אם יולדת צריכה להתיר נדרה

שלום,
בתחילת פרשת תזריע כתוב שיולדת צריכה להביא קרבן.

ומובא במסכת נידה הטעם (דף לא עמוד ב)

"שאלו תלמידיו של ר' שמעון בר יוחי,
מפני מה אמרה תורה יולדת מביאה קרבן?
אמר להן בשעה שכורעת ללדת קופצת ונשבעת שלא תזדקק לבעלה (כדי שלא תצטרך לעבור שוב את הייסורין)
לפיכך אמרה תורה תביא קרבן"

האם צריכות הנשים היום להתיר נדר אחר לידה?

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב.

הגמרא בנדה שם מקשה על דברי רשב"י כיצד מועיל הקרבן להתרת הנדר והא צריך התרה אצל חכם, ורשב"י עצמו יישב זה כפי שהובא בבראשית רבה כ,ז שאין הכוונה לנדר ממש אלא למחשבת לב ולכן אין זה נדר גמור, ובחתם סופר שם כתב שזה בכלל שבועת שווא שהיא משועבדת לבעלה ואין צריך כלל התרה ולכן מועיל הקרבן. ומשום כל זה וודאי שאין צריך לזה התרת נדרים, וזה לא דין גמור אלא טעם למצוות התורה להקריב קרבן יולדת.