חובת הכרת הטוב – עד איזה גבול?

כשאני מכיר טובה שקיבלתי ממשהו, עד איזה גבול זה משעבד אותי? נא לציין מקורות. תודה!

תשובה:

שלום לך.

היות ולא פירטת בשאלתך על מה ולמה עלתה השאלה, לא אוכל להתייחס לכלל המקרים והאפשרויות, אך באופן כללי מקובלנו מגדולי ישראל (מרן הגרא"מ שך זצוק"ל דיבר על זה במספר הזדמנויות) שחובת הכרת הטוב היא עד מוות.

וההסבר לכך – כאשר אדם עשה לך טובה הרי שבאותה שעה הוא לא היה מחויב לך כלל, ואת המציאות הזו של להיטיב איתו ללא חיוב לא שייך כלל להחזיר, כי כל החזרה היא בעצם בגלל שהוא עשה איתך טובה.

כתיבה וחתימה טובה.

הרב יהודה ליב אוירבך
מנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"
מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"
טל. 02.6587003
נייד. 052.7643333
פקס. 02.6587006